Kitaranrakennus


Kitaran rakentaminen ei ole pelkästään puusepäntyötä tarkkojen piirustusten mukaan. On myös syytä tietää miten ääni kitarassa tarkkaan ottaen syntyy. Silloin voidaan rakenne materiaalit huomioiden virittää parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Rakentajan soittotaito ja vuosien yhteistyö muusikoiden kanssa luovat hyvän perustan söitinmallien kehittämiseen. Uusien mallien pohjana on perinteisten mallien ja työmenetelmien hyvä tuntemus.

L Panormo malli

Ilmankosteus

Työpajan ilmankosteuden kontrollointi on kitaraa rakennettaessa erittäin tärkeää instrumentin soinnin ja kestävyyden kannalta. ”Liikanen”-kitarat valmistetaan verstaalla, jonka ilmankosteus pidetään 41-45 %. Ennen kokoonpanoa kaikki kitaranosat säilytetään kaapissa jonka ilmankosteus on tarkkaan säädetty 43 % RH

Lens Resonance System

Kehitimme täysin uudenlaisen kitarankannen tukirakenteen, jossa tallaa ympäröivä alue on jäykistetty hyvin jäykäksi uudenlaisen konstruktion avulla. Perinteistä X- tai viuhkarimoitusta uudessa mallissa ei ole. Kansi on resonansseiltaan perinteistä paremmin kontrolloitu. Siinä ei esiinny voimakkaita vastakkaisvaiheista värähtely sisältäviä resonanssipiikkejä (ei susiääniä). Kielen värähtelyenergia muuttuu tarkemmin ja tehokkaammin soivaksi ääneksi, josta seuraa erinomainen dynamiikka ja sustain. Perussointi on selkeä ja soittajan helposti muokattavissa.

Keksintösäätiö on myöntänyt tukirahaa patentointi- ja kehittelykustannuksia varten. Kitaramme ovat saaneet soittajilta hyvän vastaanoton. Suomen lisäksi niitä on myyty n. 20 eri maahan.

Oman valmistuksemme lisäksi olemme teettäneet suunnittemiamme patentoituja LRS kitaroita aluksi Vietnamissa ja nykyisin Romaniassa ja Espanjassa. Näitä Kantare- merkkisiä kitaroita valmistetaan 1/2 , 3/4 , 7/8 ja 1/1 - kokoisina. Kantare-kitaroita on myytävänä verkkokaupassamme ja verstasmyymälässämme.


Nomex hunajakenno + Lens Resonance System

Yhdistämällä LRS-rakenteen Nomex-hunajakennolla vahvistettuun Double Top kanteen, olemme saaneet aikaan nykyisen huippukitaramallimme.