Kitaranrakennus


Kitaran rakentaminen ei ole pelkästään puusepäntyötä tarkkojen piirustusten mukaan. On myös syytä tietää miten ääni kitarassa tarkkaan ottaen syntyy. Silloin voidaan rakenne materiaalit huomioiden virittää parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Rakentajan soittotaito ja vuosien yhteistyö muusikoiden kanssa luovat hyvän perustan söitinmallien kehittämiseen. Uusien mallien pohjana on perinteisten mallien ja työmenetelmien hyvä tuntemus.

L Panormo malli

Ilmankosteus

Työpajan ilmankosteuden kontrollointi on kitaraa rakennettaessa erittäin tärkeää instrumentin soinnin ja kestävyyden kannalta. ”Liikanen”-kitarat valmistettiin verstaalla, jonka ilmankosteus pidettiin 41-45 %. Ennen kokoonpanoa kitaranosat säilytettiin kaapissa jonka ilmankosteus oli tarkkaan säädetty 43 % RH

Lens Resonance System

Kehitimme täysin uudenlaisen kitarankannen tukirakenteen, jossa tallaa ympäröivä alue on jäykistettiin hyvin jäykäksi uudenlaisen konstruktion avulla. Perinteistä X- tai viuhkarimoitusta uudessa mallissa ei ole. Kansi on resonansseiltaan perinteistä paremmin kontrolloitu. Siinä ei esiinny voimakkaita vastakkaisvaiheista värähtely sisältäviä resonanssipiikkejä (ei susiääniä). Kielen värähtelyenergia muuttuu tarkemmin ja tehokkaammin soivaksi ääneksi, josta seuraa erinomainen dynamiikka ja sustain. Perussointi on selkeä ja soittajan helposti muokattavissa.

Keksintösäätiö on myöntänyt tukirahaa patentointi- ja kehittelykustannuksia varten. Kitaramme saivat soittajilta hyvän vastaanoton. Suomen lisäksi niitä on myyty n. 20 eri maahan.

Oman valmistuksemme lisäksi olemme teetimme suunnittemiamme patentoituja LRS kitaroita aluksi Vietnamissa ja myhemmin Romaniassa ja Espanjassa. Näitä Kantare- merkkisiä kitaroita valmistettiin 1/2 , 3/4 , 7/8 ja 1/1 - kokoisina.


Nomex hunajakenno + Lens Resonance System

Yhdistämällä LRS-rakenteen Nomex-hunajakennolla vahvistettuun Double Top kanteen, saimme aikaan huippukitaramallimme.